Privat

DET HER HAR VÆRET ET VANVITTIGT SPÆNDENDE PROJEKT!

– På en stor grund blev en gammel ejendom revet ned, og et nyt stuehus blev bygget.

Jeg fik den fornemme opgave at anlægge en ny, lækker have, hvor den gamle ejendom havde ligget.

Forvandlingen er enorm: fra grå og trist jordmark til ca. 4000 m2 ny have.

VÆRSGO: HER ER DET FÆRDIGE RESULTAT.
Videoen her viser tydeligt, hvor meget der er sket på grunden, hvor der tidligere lå en gammel ejendom.
Haven er næsten ikke til at kende.

SÅDAN SER RESULTATET AF KORREKT PLÆNEPLEJE UD.

– Billederne er taget 5 måneder efter, at græsset blev sået.

Græsplænen bliver passet med små mængder gødning fordelt over sæsonen.

Til klipningen bruges Husqvarna Automower robotplæneklipper, hvilket betyder at græsset bliver klippet jævnligt, så det aldrig får lov at vokse sig rigtig langt.

PROJEKT “JORDVOLD”.

– En kunde spurgte mig, om det var muligt at lave en ny jordvold som afgrænsning til skel.

Det kunne jeg naturligvis sagtens – men der var dog en udfording!

Det viste sig nemlig, at jordvolden skulle laves af den jord, der allerede var i terrænet.

Men som altid kan det meste lade sig gøre, og opgaven blev løst til fuld tilfredshed

EN NEUTRAL LANDHAVE FORVANDLES TIL EN LILLE PARK.

– Kunden ønskede sig bede med farver det meste af året.

Vi havde dog en stor udfordring: De mange rådyr i området synes, at blomsterknopper og friske skud på planter og træer er de rene lækkerier.

Derfor indbyggede jeg et dyrehegn, som på sigt vil gå i et med beplantningen, så det slet ikke bemærkes, samt to indgange med dyreriste.

Beplantningen består af et stort rhododendron-bed med 15 forskellige slags og i alt 100 planter samt et læhegn med forskellige planter.

I blomsterbedene har jeg plantet georginer, hortensia og forskellige sommerblomster. Ved huset blev opsat hegn og låger i smedejern.

RENOVERING AF HESTEHEGN

– Her udskiftede jeg rådne stolper og hegnsbrædder, så indhegningen igen er robust og sikker.

INGEN OPGAVE ER FOR LILLE TIL MIG.

– Her har jeg lavet udgravning til et trampolinhul, så familiens børn kan hygge sig og få brændt noget energi af.

GRÆSPLÆNEN HER VAR ENORMT STOR – CA. 10.000 M2.

– Græsplænen her var enormt stor – ca. 10.000 m2. Og det gav omtrent 70 m3 mos.
Det tog 14 timer for min fantastiske maskine Amazone Profihopper at tygge sig igennem det. Men det lykkedes. Mosset har kvalt græsset, men nu hvor mosset er fjernet, kan græsplænen få plads til at vokse sig smuk igen.

HUSET HER SÅ EN SMULE TRÆT UD.

– Heldigvis skal der ikke meget til, før huset stråler og ser indbydende ud igen. Alt det krævede var, at jeg fik etableret ny stensætning foran huset, en ny gangsti til huset og ny græsplæne i rullegræs.

BELÆGNINGSOPGAVE

– Det her er en sjælden, men spændende type belægningsopgave.
Jeg har lavet en ny indkørsel i håndlagt SF-sten samt et stenbed.

PROJEKTET HER TOG EN UVENTET DREJNING.

– Jeg var egentlig hos kunden for at udføre en anden opgave ifm. et orangeri, men firmaet havde ikke regnet med, at der var så meget muld på grunden.

Derfor overtog jeg projektet “Etablering af sandpude” til soklen. Omtrent 75 m3 muld og lige så meget sand skulle bytte plads. Opgaven blev løst til stor tilfredshed.

ETABLERING AF NYE VANDHULLER

– Udgravning og anlæg af smukke vandhuller.

DET SKJULTE HUS

– Et ungt par, der købte et hus med en uregerlig have, der bare gror efter og ender i en uoverskuelig situation. Opgave: find hus og have og lav haven overskuelig og nem at holde.

FIKSERING AF STØTTEMUR

– Opgaven lød på at stoppe en hævet terrasse med klinker i at sætte sig yderligere. Dette blev gjort med indstøbning af punktfundamenter. Fundamenterne skulle også bruges til at montere afskærmning i glas.

1-ÅRIGT STAKIT VAR AFGÅET VED DØDEN

– 1 år gammelt gør-det-selv-stakit blev nedtaget og ombygget, da det allerede var gået til. Nedstøbning af jernstolper på ny og montage af det nye stakit. Alle materialer fra det gamle stakit blev genbrugt. Det er nu engang bedst, når det laves rigtigt første gang.

GENETABLERING AF HAVEANLÆG

– Intet er umuligt – det kræver blot lidt snilde. Her var en græsplænen i en baggård i Silkeborg så ødelagt, at det krævede en komplet omlægning.

BLANDEDE BILLEDER

HER ANLAGDE VI HAVE VED ET NYBYGGET HUS.

At starte en ny have op er mange ting. Denne grund var meget kuperet, hvilket gav lidt arbejdsmæssige udfordringer. Derfor have vi en entreprenør til at afrette terrænet. Men sommeren 2018 var som bekendt helt ekstremt varm. Det var ikke hensigtsmæssigt at påbegynde arbejdet i 30 graders varme, så vi måtte være tålmodige og endte med at skubbe arbejdet til efteråret.
Langs græsplænen plantede vi bunddække i form af cotoneaster samt 3 japanske søjlekirsebær. Som kantafgrænsning til den nye plæne i rullegræs blev der nedstøbt en kant i cortenstål. I indkørslens modsatte side plantede vi en ny laurbærhæk for at afskærme ind til naboen. Som løsning til højbede fremstillede vi to kummer på eget værksted – også i cortenstål.

VI KAN OGSÅ ANLÆGGE KØRESTOLSRAMPER.

Den ene part i huset her blev kørestolsbruger. Kommunens tilbud om en stor stålrampe passede ikke æstetisk til huset, og parret ønskede ikke at skilte med det nye behov.
Vores forslag med en fin kørestolsrampe blev derfor taget godt imod og resultatet blev modtaget med stor tilfredshed.

Kunden havde som krav at alle dæksler skulle være integreret i belægningen

De muligheder der findes på markedet, er enten lavet i galvaniseret eller aluminium, jeg blev enig med kunden at hvis jeg kunne lave dem i rustfri skulle vi prøve den løsning.

Jeg har i samarbejde med en god bekendt “Smedemester” fået udviklet dette program i rustfri.

Kunden er meget tilfreds og jeg synes selv det har været pængene værd at lave sine egne dæksler. Derfor vil jeg fremover kunne tilbyde denne løsning til mine kunder og andre der må have behovet.

Opgaven lød på: Kan det lade sig gøre at lave en industribygning som passer ind på eksisterende bygning.

Selv om firmaet hedder Have & Parkentreprenøren, påtager jeg mig mange udfordringer. Jeg tog opgaven, og tegnet selv bygningen, hvorefter jeg i samarbejde med gode samarbejdspartner stod og udførte opgaven.

Opgaven var et spændende projekt og det lykkedes at få et godt resultat ud af det. Det var ikke den billigste eller mest simple måde at bygge på men det blev en god løsning med et stort og højloftet rum uden skillevægge og søjler.

Projektet her er det man kalder total makeover

Opgaven lød på at slette den gamle hyggehave med grønt græs og små hjørner, for så at lave den åben og overskuelig med luft.

Oven i ville kunden gerne have et miniorangeri og lidt vandspejl i haven. Kunden ville gerne over i noget natur sten, da beton ikke holder for evigt.

Jeg startede med ny bund og sokkel til orangeriet og muret så vangerne op til selve glashuset. Alt hvad der har med belægning, er lavet i granit og spejlbasinet har jeg selv designet og fået lavet i Cortenstål.

Kunden ville gerne have en tilbygning til hans eksisterende udhus da pladsen var blevet for trang

Så måtte Have og parkentreprenøren i gang i gen, i nu en gang fik jeg en bygge opgave. Bygningen skulle også her ligne den eksisterende, men med egen indgang til en lille traktor mm. Her tegnede jeg også selv bygningen og fik kundens godkendelse.

Bygningen blev på 50m2. den er forbedret med gulvvarme og isoleret med 150mm i både vægge og tag. Den opløftede del af taget hvor porten er monteret var lidt af et sats da der næsten ikke var mulighed for fald på taget, derfor blev der ikke taget nogen chance, der skulle ikke kunne komme slagvand ind.

På loftet blev der opsat troltex, Porten blev monteret af lokalt port firma som også måtte designe lidt selv for ikke at ødelægge loftshøjden.

Opgaven blev løst og kunden var meget tilfreds, har fik en rigtig fin tilbygning.

Rigtigt fint resultat og en meget tilfreds kunde

Som oftest set ved nybyggeri, Mange husfirmaer har en tendens til at når huset er færdigt skal jorden bare jævnes og sås til med græs. Her er et eksempel på en ommer.

Kundens græsplæne ville ikke komme ortenligt og var altid sten hår. Så her valgte jeg at grave græslaget af og køre det væk, få jorden rykket ortenligt op og kom derved ned til den gamle græsmark der var udstykket på, der var boldt skubbet et nyt lag jord ud over.

Herefter var det så i gang med at få det hele fast og jævnt igen. Til sidst blev der lagt ny plæne i rullegræs.

En rigtig god opgave

Blev kontaktet af kunden der spurgte om jeg havde mod på at lave en ny båd og badebro i Silkeborg Langsø. En sådan opgave siger jeg ikke nej til.

Den gamle bro var efterhånden gennemrådden og blev oversvømmet hver efterår, så den nye skulle højre op. Næste krav var så at den ikke måtte laves i trykimprægneret træ og der skulle laves en bænk af samme træ ude på broen.

Jeg tegnede selv konstruktionen og forslog at den kunne laves i egetræ, kunden var glad for midt forslag og godkendte projektet. Da broen med bænk, (lavet på eget værksted) var færdig, var kunden så tilfreds at jeg fik ordre på at lave et bord til bænken og en badestige. Den opgave løste jeg også.

Man kan næsten ikke tro det. Men et lille Efterårsprojekt.

Den oprindelige del af haven var tænkt som en krydder / blomster have med lille skur i. Med årene var lysten så småt sluppet op og tiden var til noget andet, så derfor en Makeover.

Væk med de mange højbede, væk med granitskærverne og den underlæggende gennemgroet fiberdug. Udjævning af terrænet så det ikke var så stejlt hvilket betød at der skulle findes en løsning for det lille haveskur.

Enden på skuret blev at i stedet for at ligge på belægning i jordhøje blev der støbt nogle solide punktfundamenter, derpå monteret noget solidt tømmer. Tømmeret blev udlagt så der efterfølgende kunne laves en form for gangbro/lille sidde terrasse rundt om skuret. Derefter udlægning af rullegræs og på adgangsvejen til haven blev den eksisterende belægning ført vidre.

Total entreprise på udendørsarealet for kunde der havde fået bygget nyt hus af “Cantona House” del 1

Første etape, Stor træterrasse til at skabe huset uderum.

Er meget stolt over at blive tildelt opgaven og tilmed accepten på projekteringen, den anbefalet træsort blev også godkendt.

Terrassen Af Douglas træ, er lagt på støbte punktfundamenter og alle skruer er er sideskruet (skjulte skruer). Efterfølgende har kunden selv oliebehandlet både terrassen og Skuret så det hele fik en varm glød.

På den lokale skole blev det tid til opfriskning af et af de mange udearealer

Området var noget forsømt og ikke anvendeligt til noget fornuftigt, man ønskede sig et rum der kunne anvendes til udeskole.
Idéerne og ønskerne blev sluppet fri og i fællesskab blev der lagt en plan.

Resultatet blev til mere en forventet, lære og elever glædet sig til at komme tilbage efter sommerferien så de kunne tage det nye rum i brug. Siden er det blevet flittig brugt med stor tilfredshed.

I et af de andre udeområder på skolen havde eleverne længe efterspurgt gynger, det blev bevilget og jeg måtte hurtigt gøre klar så der kunne monteres gynger

Atter et lille men længe ventede og hårdt tiltrængt projekt på den lokale skole.

Det lod sig gøre i løbet af to dage og efterfølgende blev der plantet ny bøgehæk som afskærmning ud imod vejen. Alle var glade.

Samarbejde med autoriseret kloakmester

I samarbejde med autoriseret kloakmester udfører Have & Parkentreprenøren også alle former for kloakarbejde.

Her er det nyt nedsivningsanlæg da det gamle anlæg ikke længere kunne klare nedsivningen længere.

I forbindelse med at Bestseller i Herning havde åbnet nyt lager var opgaven, skabe nyt ude rum i forbindelse med kantine.

En tagterrasse skulle deles op på den grønne måde.

Jeg fik fremstillet højbede i stål der blev galvaniseret, med lidt snilde fik vi dem listet op på plads og tilplantet. Opgaven løst og de ansatte kunne nyde frokosten i grønne omgivelser 3 timer sener.

Det er blevet utroligt populært med blomstermarker

Hjemme ville jeg lave et forsøg på egen jord, der gik lang tid inden der skete noget og jeg var ved at blive nervøs for at jeg var kommet for sent i gang.

Men næsten som jeg havde opgivet gik det stærkt, i løbet af 3 uger stod der den smukkeste blomstermark og den prydede området til gavn for både mennesker, bier og vilde insekter.

Ved huset i skovkanten kunne kunden godt tænke sig en ny og ordentlig indkørsel i stedet for bare at holde på noget græs

Materialevalget er vægtet på naturen, det betyder at belægning, kanter og trappetrin er granit sten, derudover er der anvendt knust granit til parkeringsarealet.

Kunden havde ønske om diskret oplysning så man kunne finde op til huset, men samtidig skulle man stadig have fornærmelsen af at bo i skovkanten.

Jeg valgte at fræse led lysskinner op i bunden af trappetrinene hvilket fik en ganske udmærket virkning, kunden var glad og tilfreds.

Fra uoverskueligt hvilens til haven man glæder sig at tage i brug igen

Alt det der blev fældet, blev flis hugget og genanvendt til afdækning. Den nye græsplæne blev udlagt i rullegræs.

Opgaven lød på, kunden ville gerne skabe et nyt udemiljø med lidt mere læ for vinden

Min opgave var at få bunden lavet, det betød at få gravet ud støbt sokkel og muret alle læ murene op støbt bund i nedsænket terrasse anlæg af nye trapper og så ligge nyt belægning med plantekummer.

Det var en rigtig fin opgave og det hele lykkedes til kundens tilfredshed.